Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveç

Güveç
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvec.jpg

Güveç Tanımı İçin Materyaller

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 yeşil biber
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 4 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben birinci başta eti yarı buçuk haşladım. Güvecin en altına halka çektiğim soğanları koydum. Bazen güveç altına atabiliyor soğanları gözden çıkartıyorum o yüzden en alta onları diziyorum????
  2. Üzerine etimi sonra sırasıyla patlıcan biberleri sarımsakları domatesi koyuyorum.
  3. Haşladığım et suyu varsa biraz et suyunda salçayı tuzu ve yağı karıştırıp domateslerin üzerinden gezdiriyorum.
  4. Orta ateşte kaynamaya bırakıyorum. Kaynayınca kısık ateşe alıp et pişene kadar karıştırmadan pişiriyorum.
  5. Güveci çok karıştırırsanız sebzeleriniz dağılır manzara olarak da beğenilen olmaz.  Afiyett olsunn.
Not: Ben kuyruk yağı da ekledim varsa güzel olur lezzeti artırıyor.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt