Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram kuşbaşı et
- 4-5 adet patlıcan
- 3 yeşil biber
- 2 kırmızı kapya biber
- 4 adet kabuğu soyulmuş domates
- 3 adet kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
- Sıvı yağ
Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben birinci başta eti yarı buçuk haşladım. Güvecin en altına halka çektiğim soğanları koydum. Bazen güveç altına atabiliyor soğanları gözden çıkartıyorum o yüzden en alta onları diziyorum????
- Üzerine etimi sonra sırasıyla patlıcan biberleri sarımsakları domatesi koyuyorum.
- Haşladığım et suyu varsa biraz et suyunda salçayı tuzu ve yağı karıştırıp domateslerin üzerinden gezdiriyorum.
- Orta ateşte kaynamaya bırakıyorum. Kaynayınca kısık ateşe alıp et pişene kadar karıştırmadan pişiriyorum.
- Güveci çok karıştırırsanız sebzeleriniz dağılır manzara olarak da beğenilen olmaz. Afiyett olsunn.