Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveç

Güveç

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
guvec.jpg

Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy patates
  • 7 orta boy domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 300 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 500 gr kırmızı et
  • İsteğe bağlı olarak kaburga da kullanılabilir ikiside çok lezzetli

Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etimizi yıkayıp düdüklü tencere alalım üzerini geçecek kadar su koyarak bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sora ocağa bırakalım 20 dakika kadar pişirelim,.
  2. O arada küçük bir tavada kıyma gibi çekilmiş kuyruk yağımızı eritelim.
  3. Patatesleri soyarak küp küp doğrayalım.
  4. Domates, biber, soğan ,sarımsak hepsini doğrayalım .
  5. Güvecimizin en altına kuyruk yağını döküyoruz.
  6. Üzerine haşlanmış etimizi suyun içinden alarak bırakıyoruz.
  7. Daha sora patateslerimizi soğan ve biberlerimizi sarımsağı en üstüne domates gelecek şekilde diziyoruz.
  8. 1 tatlı kaşığı salçamızı bir su bardağı et suyu içinde eriterek karabiberi de ekliyoruz.
  9. Güvecin üzerine gezdirelim.
  10. Son olarak da 4 bardak et suyundan yine ilave ediyoruz ben dışarıdaki fırında pişiriyorum genelde güveci dışarıdaki fırında pişerse 2 saatlik bir süresi oluyor evde de pişirilebilir deneyenlere şimdiden. Afiyetolsun????.
Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt