elektronikci
FD Üye
Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy patates
- 7 orta boy domates
- 5 adet yeşil biber
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gr çekilmiş kuyruk yağı
- 500 gr kırmızı et
- İsteğe bağlı olarak kaburga da kullanılabilir ikiside çok lezzetli
Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi yıkayıp düdüklü tencere alalım üzerini geçecek kadar su koyarak bir tatlı kaşığı tuz ekledikten sora ocağa bırakalım 20 dakika kadar pişirelim,.
- O arada küçük bir tavada kıyma gibi çekilmiş kuyruk yağımızı eritelim.
- Patatesleri soyarak küp küp doğrayalım.
- Domates, biber, soğan ,sarımsak hepsini doğrayalım .
- Güvecimizin en altına kuyruk yağını döküyoruz.
- Üzerine haşlanmış etimizi suyun içinden alarak bırakıyoruz.
- Daha sora patateslerimizi soğan ve biberlerimizi sarımsağı en üstüne domates gelecek şekilde diziyoruz.
- 1 tatlı kaşığı salçamızı bir su bardağı et suyu içinde eriterek karabiberi de ekliyoruz.
- Güvecin üzerine gezdirelim.
- Son olarak da 4 bardak et suyundan yine ilave ediyoruz ben dışarıdaki fırında pişiriyorum genelde güveci dışarıdaki fırında pişerse 2 saatlik bir süresi oluyor evde de pişirilebilir deneyenlere şimdiden. Afiyetolsun????.