Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveç

Güveç
0
22

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
guvec.jpg

Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1/2 (yarım) kg kaburga
  • 3 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 iri uzunluk domates
  • 4-5 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı kekik
  • 1.5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Çok az acı toz biber (isteğe bağlı)

Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Güvecimizin en altına sudan geçirdiğimiz kaburgaları yerleştiriyoruz.
  2. Ocağa koyup yavaşça mühürlüyoruz.
  3. Üzerine sırasıyla bir kat et,bir kat domates, biber ortalarına sarımsak ve iri doğranmış soğan kesimlerini yerleştirerek güvecimizi hazırlıyoruz.
  4. Salçaları sulandırıp üstüne gezdiriyoruz.
  5. Katlar ortasına baharatları rastgele ekliyoruz.
  6. Tuzunu ekleyip üzerine 1. 5 bardak su koyuyoruz.
  7. Üzerini alüminyum folyo ile sarıp kapağını kapatıp ocağa bırakıyoruz.
  8. Kısık ateşe koyup 1 saat pişiriyoruz.Sonuç mükemmel!.
  9. Etler baharatla harmanlanmış, çok hoş bir koku mutfağı sarıyor.
  10. Pilav ve salata ile servis yapıyoruz. Hepinize afiyet olsun. Sağlıklı günler dilerim.
Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt