teknolojiuzmani
FD Üye

Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 kase bezelye
- 1 kase taze fasulye
- 1 kase arpacık soğan
- 1o dış kadar sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 modül kemikli et
- 1 su bardağı su
Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kemikli etleri güvecin tabanına yerleştirin.
- Patatesleri küp küp doğrayın.
- Diğer materyalleri de ekleyin ve baharatları ve zeytinyağını ek edin ve harmanlayın.
- Harmanlanan zerzevatları teminat alın.
- Üzerine 1 bardak ( şayet biraz sulu olsun isterseniz 1,5 su bardağı su ekleyin)suyu ilave edin üzerini kapatıp 250 derecelik ısınmış fırında 40-45dk pişirin afiyet olsun ????????.