Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Alabalık

Güveçte Alabalık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
1 alabalık
1 soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Orta boydaki alabalığı temizlendikten sonra üzerine çizik atıp kafasını kesiyoruz Tuzluyoruz, güveç kabına yerleştirip yarım halka doğradığımız soğanların birazını içine kalanını ve kalan bütün malzemeleri balığın etrafına diziyoruz Tekrar tuzlayıp zeytinyağını gezdiriyoruz Üzerini folyolayıp birkaç tane hava deliği açıp önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz Yarım saat sonra folyoyu açıp tekrar pişmeye bırakıyoruz Son 10 dakika güvecin içine tereyağını bırakıp pişme süresinin tamamlanmasını bekliyoruz Afiyet olsun

nefisyemektariflericom




 

Similar threads

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler *Bütün tavuk *1 kilo patlıcan *1 büyük soğan *1 veya iki biber *2 tane domates *34 *diş sarımsak *2 tane büyük patates Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı Tavuğu parçalayıp güvecin içine yağ ilave etmeden yerleştiriyoruz Patatesleri küp küp doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler 2 tane alabalık (kişi sayısına göre) Mezesi: 1 tane yeşil biber2 tane kapya biber1 tane kuru soğan2 tane domatesKarabiberTuz Sosu: 1 limon suyu1 tatki kaşığı kekik Üzerine: 1 yemek kaşığı tereyağı Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Güveçte Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk göğüs (Kemiksiz kalça butta olur)1 adet soğan (Büyük boy)1 büyük kapya biber1 büyük yeşil biber5-6 adet mantar1 orta uzunluk domates1/2 (yarım) yemek kaşığı salça100 ml kremaTavuk baharatıKimyonToz biber Üzeri için; 1 su bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Fırında balık yağsız olmasından dolayı çok tercih edilir. Son yıllarda tüketimi oldukça artan beyaz ette balık tavuktan daha önce gelir. Tavada çok fazla yağlı yemek yerine sizler buğulama ya da fırında balık yapabilirsiniz. İlgili makalemiz fırında balık nasıl yapılır sorusu için gerçekten çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt