iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 alabalık
1 soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Orta boydaki alabalığı temizlendikten sonra üzerine çizik atıp kafasını kesiyoruz Tuzluyoruz, güveç kabına yerleştirip yarım halka doğradığımız soğanların birazını içine kalanını ve kalan bütün malzemeleri balığın etrafına diziyoruz Tekrar tuzlayıp zeytinyağını gezdiriyoruz Üzerini folyolayıp birkaç tane hava deliği açıp önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz Yarım saat sonra folyoyu açıp tekrar pişmeye bırakıyoruz Son 10 dakika güvecin içine tereyağını bırakıp pişme süresinin tamamlanmasını bekliyoruz Afiyet olsun
nefisyemektariflericom
1 alabalık
1 soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Orta boydaki alabalığı temizlendikten sonra üzerine çizik atıp kafasını kesiyoruz Tuzluyoruz, güveç kabına yerleştirip yarım halka doğradığımız soğanların birazını içine kalanını ve kalan bütün malzemeleri balığın etrafına diziyoruz Tekrar tuzlayıp zeytinyağını gezdiriyoruz Üzerini folyolayıp birkaç tane hava deliği açıp önceden ısıttığımız 200 derece fırına veriyoruz Yarım saat sonra folyoyu açıp tekrar pişmeye bırakıyoruz Son 10 dakika güvecin içine tereyağını bırakıp pişme süresinin tamamlanmasını bekliyoruz Afiyet olsun
nefisyemektariflericom