
Güveçte Barbunya Tanımı İçin Gereçler
- 2 poşet yaş barbunya benim buzluğumda vardı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça biber domates karışık
- 1 kesim kemik ve suyu
- 1 adet havuç
Güveçte Barbunya Tanımı Yapılışı
- Ben barbunyaları yaşda olsa suda beklettim daha hoş oluyor.
- Öncelikle eti küçük bir kesim koyduğum için küçük bir tencerede bayağı pişirdim yumuşayıncaya kadar.
- Akabinde güvece soğanla tereyağını erittim .
- Soğanlar ölünce salçayı ekledim ve az su koydum blendra vurdum soğanlar olsun diye.
- Daha sonra için doğradığım havucu ve eti ekleyip kavurdum.
- Barbunyayı attım kavurdum.
- Sonra etin suyunu ve birazda olağan su ekledim .
- Karabiber, tuz dileğe nazaran ölçüsünü ekledim afiyet olsun.