Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram tavuk göğsü
- Orta uzunluk kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tane havuç
- 1 tane büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biberi
- Kekik
- Köri
- Kimyon
- Yarım su bardağı sıcak su
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri. yada dilimlenmiş kaşar.
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam tuz ve karabiber
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı Yapılışı
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, daha sonra soğanı biberleri ve sarımsakları küçük yemeklik doğrayın.
- Patates ve havuçları da küçük kuşbaşı formunda doğrayın. Tavanızı ve yağı alıp ocağa yerleştirin.
- Eriyen yağa doğramış olduğunuz tavukları ek edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Baharatlar hariç kalan tüm materyalleri ek edip daima birlikte kavurun.
- Sebzelerin renkleri solmaya başlayınca baharatları ve sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
- Daha sonra porsiyonluk güveçlere yada küçük uzunluk fırın kabına ( borcama ) aktarıp yayın.
- Ayrı yerde küçük bir tencereye yağı koyup üzerine unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kokusu çıkan un kavrulmuştur üzerine sütü ek edilir.
- Hızlıca çırpılıp topak kalmaması sağlanır.
- Tuz ve karabiberde eklenip karıştırılır. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alınır.
- Güveçlere koyduğumuz yemeyin üzerine beşamel sosu döküp kaşar peyniri de ekleyip evvelce ısınan fırına verip 10 dakika pişirin. Sonrada servis yapın. Afiyet olsun .