Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet

Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet
0
98

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 600 gr pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pazıları düzgünce yıkayıp yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup, soğanı ince ince doğrayın ekleyip, biraz kavurun üzerine sarımsakları kesip ekleyin, kavurmaya devam edin.
  2. Biberleri de doğrayıp, ek edip, karıştırın güzelce kavurup pazıları ekleyip, kapağını kapatıp pazılar solana kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Solunca üzerine tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte pazının sapları yumuşayıncaya suyunu çekene kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın.
  4. Beşamel sosu hazırlayın bunun için tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine un ekleyip, un kokusu çıkana kadar biraz kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyip çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  5. Koyulaşınca tuzu ve karabiberi ek edin karıştırın. Güveçlere paylaştırın. Son olarak üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyun.
  6. 180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt