
Güveçte Lisan Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 1 lisan balığı (temizlenmiş ve 2 modül fileto şeklinde)
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 domates
- 3 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tereyağ
- 50 gram kaşar peyniri
Güveçte Lisan Balığı Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel bakımlarımızı yıkayalım kılçıklarını temizleyelim zati kolay hallediliyor.
- Lisan balığı bebeklerin yemesi içinde çok ülkü .
- Balıkları temizledikten sonra soğanımızı ve sivri biberlerimizi yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile güzelce kavuralım.
- Sonrasında sarımsaklarımızı da doğrayıp ekleyelim.
- Biraz kavurup kabukları soyulmuş ve doğranmış domateslerimizi de ekleyelim ve yeterlice kavuralım .
- Domatesler eridikten sonra üzerine tuz, karabiber ,pul biber ve kekiğimizi ekleyip altını kapatalım.
- Güveç kaplarımızı hazırlayıp içlerine eşit olacak biçimde küp küp doğranmış bakımlarımızı koyalım.
- Üzerine hazırladığımız haricimizi koylarım daha sonra tüm kaplarımızın üzerine 1 er yemek kaşığı tereyağ koyalım.
- Rendelediğimiz kaşar peynirimizi de ekleyip evvelden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim .
- Kaşar peynirlerimiz eriyene ve hafif kızarana kadar pişirelim .
- Benim malzemelerimden 4 adet küçük güveç tabağı çıktı.
Sevgiler.