Güveçte Enfes Başemal Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg dana kuşbaşı
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber, pul biber, kekik
- Yaklaşık 1.5 litre kadar sıcak su
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Güveçte Enfes Başemal Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı Yapılışı
- Ön hazırlık olarak soğanı yemeklik doğrayalım ve öteki bütün zerzevatları de küçük küçük kare halinde doğrayalım.
- Akabinde derince bir tavayı alalım. Tavayı yeterlice kızdıralım ve kuşbaşı etleri ek edelim.
- Yaklaşık 10 dakika etletimizi yeterlice mühürleyelim.
- Mühürlenen etlerin üzerine yağlarımızı ek edelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
- Sonrasında soğanları ve biberleri ek edelim.
- Soğanın hafif rengi değiştikten sonra da havuç ve patatesleri ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
- Gereçlerimiz güzelce karıştıktan sonra salçayı ekleyelim 2-3 dakika karıştıralım ve domatesleri ekleyelim.
- Domatesler suyunu salınca sıcak su, tuz ve baharatları ekleyelim. Orta ateşte denetimli olarak 1 saate yakın pişirelim.
- Sosumuz için, tereyağını eritelim ve unu ekleyelim.
- 5 dakika kadar kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelim. Bir yandan karıştıralım.
- Kaynayıp katılaşan sosumuza tuz ve karabiber ek edelim.
- Pişen ve suyunu çeken yemeğimizi eşit bir biçimde güveçlere bölelim.
- Akabinde üzeri kapanacak biçimde sosumuzdan gezdirelim.
- En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini koyalım.
- 200°lik evvelce ısıtılmış fırına kaşar peyniri eriyip, düzgünce kızarana kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????????.