Güveçte Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuzu kuşbaşı
- 400 gram dana kuşbaşı
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 4 adet büyük domates
- 10 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tereyağı
Güveçte Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri, biberleri ve sarımsakları doğrayarak tuz, baharat ve etlerle birlikte güzelce harmanlayın ve güvece koyun.
- Üzerine tatlı kaşığı ile tereyağı modülleri da ekleyerek ıslatılmış yağlı kağıtla ağzını kapatın.
- 220 derece fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Ortada bir güvecinizi karıştırmayı ihmal etmeyin ???? (süre fırına nazaran değişebilir).