teknolojiuzmani
FD Üye
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 150 gram dana eti
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Çok az kimyon
- Tuz
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba.
- 1 gece önceden fasulyemizi suda bekletelim. Ertesi gün suyunu döküp yıkayıp üzerini geçecek kadar su doldurup ocağa koyalım.
- Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alalım. 1 taşım kaynatıp kapatalım. Fasulye sıcak suyun içinde beklesin.
- Güveci güzelce ısıtalım.
- Etleri doğrayıp içine atalım ve kısık ateşte suyunu çektirelim.
- Tereyağını ekleyip etleri kavuralım.
- Daha sonra salça ve soğanları da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Fasulyeyi süzüp tencereye alalım. Güzelce karıştıralım. Tuzunu ve çok az kimyonu ekleyelim.
- Sonrasında üzerini 2- 3 parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyelim ve orta ateşte pişmeye bırakalım. Fasulyenin cinsine göre su ihtiyacı olabilir. Kontrol edip gerekirse kaynar su ilavesi yapalım.
- Pişme süresi fasulye ve etinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .