Güveçte Etli Patlıcan Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg patlıcan
- 1 kg kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 baş sarmısak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 domates
- 2 adet köy biberi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Bir su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Güveçte Etli Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuyruk yağı tabana yayılır.
- Kuşbaşı etlerin bir kısmı üzerine eşit olacak halde dağıtılır.
- Üzerine soğan sarmısak ve patlıcanlar eklenir. (sarmısakların az bi kısmı en üstlerde tekrar eklenecek halde ayrılır. ).
- Üzerine kalan öbür kısım etler eklenir.
- Üzerine sarmısakların kalanları ve onlarında üzerine biber ve en son en üstte domates olacak halde dizilir. ( ben konserve domateslerimden de ekledim. ).
- Öbür bir kapta sosu hazırlanır ve üzerine eklenir.
- Herşey bittikten sonra üzerine 4 5 modül olacak formda tereyağı eklenir.
- Evvel yağlı kağıt sonra alimünyum folyo olacak formda üzeri kapatılır.
- Kaynama sesi gelene kadar 250 derece sonrasında ise 200 derece fırında toplam 4 buçuk saate yakın pişirilir.
- Son yarım saati üzerindeki domateslerin kızarması için üstündeki folyo ve yağlı kağıt çıkarılarak pişirilmesi gerekir.
- Üst kısımdaki etlerden 4 saat sonrası denetim maksatlı alıp bakabilirsiniz. Et lime lime dağılıyorsa zati kalan gereç pişmiş demektir.