Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Etlı Patlıcan

Güveçte Etlı Patlıcan
0
27

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
guvecte-etli-patlican.jpg

Güveçte Etlı Patlıcan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo kırmızı dana eti (Kişi sayınıza nazaran et ölçüsünü arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • 3 adet patlıcan
  • 7 8 adet ince sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kekik

Güveçte Etlı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle eti kuşbaşından biraz iri doğrayın ve güvece yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın (Ben 1 saat pişirdim)
  2. Patlıcanları alacalı soyun ve büyük küpler halinde doğrayın kızartın. Kızartırken rengi pembe olunca ocaktan alın çabucak. Çok kızartmanıza gerek yok.
  3. Öbür bir tencerede 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağda salçayı kavurun üzerine 2 su bardağı su ek edip kaynamaya bırakın.
  4. Pişen etlere evvel patlıcanları, sonra doğranmış biber soğan ve domatesleri ek edin ,en son salçalı sosunu ve tuz baharatları ek edin ve 15 dakika kadar pişirin.
  5. Yemeğin daha lezzetli olması için 200 derece fırında 10 dakika daha pişmeye bırakın. Hepsi bu kadar, yapanlara şimdiden afiyet olsun ❤❤❤.
Güveçte Etlı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,895Kullanıcılar
HAD3SSon üye
Üst Alt