bilgisayarci
FD Üye
Güveçte Etsiz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (sadece bulgurla da yapabilirsiniz)
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı (Zeytinyağı yerine sıvı yağda olur)
- Yarım tatlı kaşığı tuz (Siz yine de kendinize göre ayarlayın)
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı karabiber yeditürlü, toz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Lahana
Güveçte Etsiz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahananın kök kısmını bıçak yardımıyla çıkartalım, ve çok dibe gitmeden içini oyalım.
- Oyduğumuz kısmı içinden boşaltıp lahanamızı fırın tepsisine koyalım ve kaynatılmış sıcak suyu oyduğumuz kök kısmından boşaltalım
- Kenarlardan tepsiye sıcak su akmış olacak bu şekilde beş dakika bekletip lahanaları birbirinden ayıralım ve daha önceden ocak üstünde kaynattığımız su dolu geniş tencerenin içine önce 1 tatlı kaşığı tuz atıp ardından sığdığı kadar koyalım.
- Arkalı önlü ara ara karıştırıp iyice yumuşayana kadar bekletelim. Yumuşayan lahanaları alıp tezgahta saracağımız boyutlar da keselim damar kısımları da ayıralım.
- İç harcı için; soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp geri kalan tüm malzemeleri karıştıralım ve güvecimizin altına kalan lahana yapraklarından dizelim ki dibi tutmasın,
- Ardından bir lahanayı elimize alıp biraz iç harcından koyup saralım ve güvece dolduralım.
- En son üstüne bir su bardağı su gezdirelim ardından 1 çay bardağı zeytinyağını ve üzerini bir tabakla kapatıp ocağın en kısık ateşinde pişmeye bırakalım.
- Ara ara kontrol edip az az su ilave edelim pişene kadar bu şekilde yapıp piştikten sonra ılıtıp servis edebiliriz afiyet olsun ????????????
1-Ben 2 saatte pişirdim pişme süresini siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ayrıca servis önerisi olarak yoğurt çok yakışıyor dilerseniz kullanabilirsiniz.2-Ayrıca eğer sarmanın içi iyi pişsin istiyorsanız,
İçini dolu dolu doldurmayın, sıkışınca orta taraflar çiğ kalır.
3-Birde sarmanızın içi diri değil de (Pişmemiş anlamında ki diri değil pişmiş ama diri) yumuşak olsun isterseniz iç harcına yarım su bardağı su ilave edin ????
Güveçte Etsiz Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı