Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Fırın Sütlaç (Orjinal Tarif)

Güveçte Fırın Sütlaç (Orjinal Tarif)
0
18

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
guvecte-firin-sutlac-orjinal-tarif.jpg

Güveçte Fırın Sütlaç (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker (İsteğe göre eksiltilip arttırılabilir)
  • 1 tane vanilya
  • 6 tane güveç kabı
  • Derin tepsi
  • Tepsi dolduracak kadar sıcak su

Güveçte Fırın Sütlaç (Orjinal Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce yapacağımız tencereye 2 litre süt 1,5 bardak pirinci yıkayarak ekliyorum. İlk 10 dakika yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.
  2. Pirinçleri daha sonra toz şekeri ekliyorum kıvam alınca vanilya ekliyorum ocağın altını kapatıyorum. Kesinlikle nişasta falan eklemiyorum, orijinal tarifle yapıyorum.
  3. Sütlacımızı güveç kaplarına eşit bir şekilde dağıtıyorum derin bir tepsiye güveçlerimizi diziyoruz.
  4. Kaynamış suyu güveçlerin ağız kısmına yaklaşana kadar döküyoruz yavaş bir şekilde sarsmadan fırına yerleştiriyorum.
  5. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra istenildiği gibi soğuduktan sonra servis edilebilir ben buzdolabında streç film sararak kaç gün muhafaza ederek tüketiyorum kurumasın diye.
Püf noktası: Şeker en son eklenmeli pirinç daha erken pişiyor.

Güveçte Fırın Sütlaç (Orjinal Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt