Güveçte Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 kaşık tereyağı ya da zeytinyağı
- Porsiyonluk güveç
- İç pilavı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 4-5 adet mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- Tuz, karabiber, kimyon
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce iç pilavı istenildiği gibi hazırlanılır. Soğan, havuç mantar doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Pirinç iyice yıkanıp süzülüp eklenir. Kuş üzümü, baharatlar ve tereyağı da eklenip iyice kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su dökülür. Kısık ateşte pişirilir.
- Güveçler tereyağı ile yağlanır hamsiler görseldeki gibi dizilir.
- Pişen iç pilavı içine doldurup iyice bastırılır. Üzeri yine hamsi ile kapatılıp fırça ile zeytinyağı sürülür.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sunum tabağına ters çevirip servis edilir. Şimdiden afiyet olsun ????????.