Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Hamsili Pilav

Güveçte Hamsili Pilav
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
guvecte-hamsili-pilav.jpg

Güveçte Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 kaşık tereyağı ya da zeytinyağı
  • Porsiyonluk güveç
  • İç pilavı
İç pilavı için:
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 4-5 adet mantar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz, karabiber, kimyon

Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce iç pilavı istenildiği gibi hazırlanılır. Soğan, havuç mantar doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Pirinç iyice yıkanıp süzülüp eklenir. Kuş üzümü, baharatlar ve tereyağı da eklenip iyice kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su dökülür. Kısık ateşte pişirilir.
  2. Güveçler tereyağı ile yağlanır hamsiler görseldeki gibi dizilir.
  3. Pişen iç pilavı içine doldurup iyice bastırılır. Üzeri yine hamsi ile kapatılıp fırça ile zeytinyağı sürülür.
  4. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  5. Sunum tabağına ters çevirip servis edilir. Şimdiden afiyet olsun ????????.
Güveçte Hamsili Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt