Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Hindi Kapama

Güveçte Hindi Kapama
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
guvecte-hindi-kapama.jpg

Güveçte Hindi Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hindi kapama (bimden aldım 600 gr lik benimki)
  • Arpacık soğan 1-2 avuç kadar (Sevenler artırabilir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 su bardağı su (Gerekirse ilave edilebilir)

Güveçte Hindi Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hindi etleri yıkanır güvece alınır.
  2. Üzerine üç bardak su eklenir ve suyunu salıp uygunca suyu çekene kadar altı kısık olarak pişirilir.
  3. Suyunu çekince iki yemek kaşığı sıvı yağ konur ve biraz etler kavrulur.
  4. Etlerin biraz rengi değiştiğinde arpacık soğanlar eklenir ve kavrulur soğanlar hafif kavrulsun.
  5. Sonra salça eklenir salça kokusu çıksın diye biraz daha kavrulur ve tuz eklenir.
  6. İki bardak daha ılık su eklenir.
  7. Pişmeye bırakılır soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Hafif sulu kalmalı şayet gerekir ise bir bardak daha su ek edilir. Fakat sonra eklenen sular ılık olmalı soğuk olmamalı. İsteyen baharat ekleyebilir ben bu sefer eklemedim. Nohutu olan ekleyebilir benim hazırda ıslanmış nohutum yoktu. Kesinlikle hindi kapama bu türlü yapılmalı ,.
Güveçte Hindi Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hindi Kapama Tanımı İçin Materyaller 1 büyük hindi but (dilimlenmiş)2 adet havuç1 adet soğan4 diş sarımsak1 büyük uzunluk patatesTuzKarabiberKırmızı biberKimyonDefne yaprağı Hindi Kapama Tanımı Yapılışı Derin bir tencerenin içine hindi etleri yerleştirilir. Patatesler kalın dilimlenerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Hindi Kapama Tanımı İçin Malzemeler 1 paket hindi kapama1 adet domatesYarım yemek kaşığı salçaAçmak için suTereyağıBiberiye3-4 diş sarımsakTuz Hindi Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben düdüklü tencerede pişirdim. Tenceremizin altını yakıyoruz ve mühürlemek işin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Ispanak Yatağında Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler Hindi için; 400 gram hindi göğüs eti2 tane orta boy kuru soğan1 tane kırmızı biber2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKimyonKöri1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası3 diş sarımsak Ispanak için: 1 kg ıspanak2 tane orta boy kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı şeker fasulye1 orta uzunluk soğan3 adet biber1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı yağTuzBiberSucuk Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı Güveci ısıttıktan sonra küp küp doğranan soğanlar yağ ile kavrulur. Biber ve salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk incik1 litre tavuk suyu2,5 su bardağı pirinç2 soğan1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı domates salçası2 silme tatlı kaşığı karabiber2.5 tatlı kaşığı tuz3 tatlı kaşığı kuru naneTavuklara sürmek için sos:1/2 (yarım) yemek kaşığı salca1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt