Güveçte Hindi Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hindi kapama (bimden aldım 600 gr lik benimki)
- Arpacık soğan 1-2 avuç kadar (Sevenler artırabilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 su bardağı su (Gerekirse ilave edilebilir)
Güveçte Hindi Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hindi etleri yıkanır güvece alınır.
- Üzerine üç bardak su eklenir ve suyunu salıp uygunca suyu çekene kadar altı kısık olarak pişirilir.
- Suyunu çekince iki yemek kaşığı sıvı yağ konur ve biraz etler kavrulur.
- Etlerin biraz rengi değiştiğinde arpacık soğanlar eklenir ve kavrulur soğanlar hafif kavrulsun.
- Sonra salça eklenir salça kokusu çıksın diye biraz daha kavrulur ve tuz eklenir.
- İki bardak daha ılık su eklenir.
- Pişmeye bırakılır soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Hafif sulu kalmalı şayet gerekir ise bir bardak daha su ek edilir. Fakat sonra eklenen sular ılık olmalı soğuk olmamalı. İsteyen baharat ekleyebilir ben bu sefer eklemedim. Nohutu olan ekleyebilir benim hazırda ıslanmış nohutum yoktu. Kesinlikle hindi kapama bu türlü yapılmalı ,.