Güveçte Karides Sote Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram karides
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 adet çarliston biber
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kaşar rendesi
Güveçte Karides Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sarımsakların kabuğunu soyup tereyağında güzelce soteleyelim. Akabinde yıkanmış uygunca süzülmüş karidesleri ek edip 10 dakika soteleyelim.
- Sotelenen karideslerimizin üzerine küp küp doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ek edip 5 dakika daha soteleyelim.
- En son küp doğranmış domates eği yapıp kapağını kapatalım ve on dakika kadar pişmesini bekleyelim.
- Pişen karides sotemizi güveç kaplarına eşit halde bölüştürelim.
- Üzerine kaşar rendesi ek edip 180 derece fırına verelim. Üzerleri kızarana dek pişirelim.