elektronikci
FD Üye
Güveçte Kıymalı Patates Püresi (Beşamel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
Kıyma için;
- 400 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1.5 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3.5 su bardağı süt
- Tuz
- Kaşar peyniri
Güveçte Kıymalı Patates Püresi (Beşamel Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı soğan ve salça ile kavuralım.
- Patatesleri bir tencerede haşlayalım. Suyunu süzüp süt, tereyağı ve tuzu ekleyip ezelim püre elde edelim.
- Beşamel sos için; bir tencerede yağları eriyene kadar pişirelim.
- Üzerine unu ekleyip un kokusu gelene kadar kavuralım (çok kısa sürer, yakmamaya dikkat edin).
- Sütü yavaş yavaş ekleyelim ve aralıksız karıştıralım.
- Kıvam alınca ocağın altını kapatıp tuz ekleyelim.
- Küçük güveç kapların içine patates püresi en alta, kıyma üstüne ve en üste beşamel dökelim.
- Tüm kaplara aynı işlemi uygulayalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarları serpelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Güveçte Kıymalı Patates Püresi (Beşamel Soslu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı