Güveçte Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 buçuk su bardağı kuru fasulye (bombay olursa daha hoş olur)
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 7-8 dilim pastırma yahut 200 gram dana kuşbaşı (tercihe bağlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Bir gece evvelden ısladığınız fasulyeleri son bir defa daha yıkayıp, kenara alın.
- Kuşbaşı et kullanacaksınız evvel onları istediğiniz büyüklüğe getirip düdüklü tencerede kavurun.
- Soğanları küçük küpler halinde doğradıktan sonra düdüklü tencerede pembeleştirin.
- Akabinde salçanızı kokusu çıkana dek kavurun.
- Fasulyeleri de tencereye alıp bir iki defa karıştırarak materyalleri harmanlayın.
- Pastırma kullanacaksanız irice modüllere ayırarak, bu evrede koymanız âlâ olur.
- Çemensiz pastırma tercih etmeniz daha duru bir yemek elde etmenize yarar sağlar.
- Baharatları da ek ettikten sonra suyu ekleyerek uygunca karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
- 15 dakika gerekirse + 5 dakika pişmeye bırakın.
- Fasulyelerin cinsine nazaran pişmeye düzeyi farklılık gösterebilir.
- Düzgünce suyunu çeken ve pişen fasulyelerinizi güveçlere paylaştırarak 200 derece fansız fırında üzeri pişene dek pişirin.