Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvecte-kuru-fasulye-1.jpg

Güveçte Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 buçuk su bardağı kuru fasulye (bombay olursa daha hoş olur)
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 dilim pastırma yahut 200 gram dana kuşbaşı (tercihe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 litre ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı

  1. Bir gece evvelden ısladığınız fasulyeleri son bir defa daha yıkayıp, kenara alın.
  2. Kuşbaşı et kullanacaksınız evvel onları istediğiniz büyüklüğe getirip düdüklü tencerede kavurun.
  3. Soğanları küçük küpler halinde doğradıktan sonra düdüklü tencerede pembeleştirin.
  4. Akabinde salçanızı kokusu çıkana dek kavurun.
  5. Fasulyeleri de tencereye alıp bir iki defa karıştırarak materyalleri harmanlayın.
  6. Pastırma kullanacaksanız irice modüllere ayırarak, bu evrede koymanız âlâ olur.
  7. Çemensiz pastırma tercih etmeniz daha duru bir yemek elde etmenize yarar sağlar.
  8. Baharatları da ek ettikten sonra suyu ekleyerek uygunca karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
  9. 15 dakika gerekirse + 5 dakika pişmeye bırakın.
  10. Fasulyelerin cinsine nazaran pişmeye düzeyi farklılık gösterebilir.
  11. Düzgünce suyunu çeken ve pişen fasulyelerinizi güveçlere paylaştırarak 200 derece fansız fırında üzeri pişene dek pişirin.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kuru fasulye1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı200 gr kuş başı et1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıTuzSu (Yaklaşık 7 su bardağı) Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Güveçte Sucuklu Yumuşacık Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı ıslanmış kuru fasulyeYarım türk kahvesi fincanı zeytinyağı1 adet orta uzunluk soğan2-3 diş sarımsakBir ölçü küçük doğranmış sucuk1 dolu yemek kaşığı salça1 er tepeleme çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kuru fasulye150 gram dana eti1 dolu yemek kaşığı tereyağıYarım soğanYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıÇok az kimyonTuz Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pastırmalı Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı fasulye1 soğan4 5 dilim pastırma1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı kadar tuz Pastırmalı Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle fasulyelerimizi sıcak suya ıslıyoruz. Fasulyenize nazaran bekleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı fasulye250 gram dana kuşbaşı1 soğan1 adet yeşil biber1 yemek kaşığı salçaSıvı yağ1 çay kaşığı kimyon (tercihe bağlı) Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Geceden ısladığımız kuru fasulyelerin suyunu süzüyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt