Güveçte Kuru Fasülye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kuru fasülye
- 500 gram kuş başı et
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, tuz, zeytinyağ
Güveçte Kuru Fasülye Tanımı Yapılışı
- Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıyoruz .
- Sabah kalktığımızda suyunu süzüp tencereye koyuyoruz ve üstüne soğuk su döküp haşlamaya bırakıyoruz.
- Kuru fasulyeler haşlanırken kuşbaşı etlerimizi öbür bir tencerede pişmeye bırakıyoruz .
- Kuru soğanlarıda küp küp doğruyoruz ve pişirdiğimiz etlerin içine bırakıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
- Salçalarımızı ekliyoruz ve haşladığımız kurufasulyeleri tencerenin içine döküyoruz.
- Birazda bu formda kavuruyoruz ve göz kararı sıcak suyu üzerine çıkacak halde döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- İnmeye yakın tuzu nuda atıp altını kapatıyoruz servis esnasında isteğe bağlı. Karabiber dökebiliriz afiyet olsun.