Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Lokum Et

Güveçte Lokum Et
0
26

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Güveçte Lokum Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo bütün dana eti
Dana etinin sosu için:
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 adet orta uzunluk soğanın suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı domates- biber salçası
Güvece döşemek için:
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Güveçte Lokum Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce et yarım cm -1 cm ortası kalınlıkta doğranır.
  2. Bir kapta sos için olan gereçler uygunca karıştırılır ve doğranan etler bu karışıma yeterlice bulanıp 1 gece bekletilir.
  3. Bir sonraki gün güvecin tabanına evvel halka halinde doğranmış soğan, üstüne halka halinde doğranmış biber sonra da en üste soslu et yerleştirilip sosu dökülüp tuz serpiştirilir.
  4. 170 derecelik fırında 2 saat pişirilir. Benim etim sert ve kaslı bir et olduğu için bu kadar uzun müddette pişti. Siz 1,5 saatte denetim edebilirsiniz. Çok lezzetli, ağızda lokum üzere dağılan etimiz servise hazır.
Güveçte Lokum Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt