Güveçte Lokum Et Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo bütün dana eti
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 adet orta uzunluk soğanın suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı domates- biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 çay kaşığı tuz
Güveçte Lokum Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce et yarım cm -1 cm ortası kalınlıkta doğranır.
- Bir kapta sos için olan gereçler uygunca karıştırılır ve doğranan etler bu karışıma yeterlice bulanıp 1 gece bekletilir.
- Bir sonraki gün güvecin tabanına evvel halka halinde doğranmış soğan, üstüne halka halinde doğranmış biber sonra da en üste soslu et yerleştirilip sosu dökülüp tuz serpiştirilir.
- 170 derecelik fırında 2 saat pişirilir. Benim etim sert ve kaslı bir et olduğu için bu kadar uzun müddette pişti. Siz 1,5 saatte denetim edebilirsiniz. Çok lezzetli, ağızda lokum üzere dağılan etimiz servise hazır.