iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Lokum Gibi Kuru Fasülye (Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kuru fasülye
*2 litre sıcak su
*200 gr dana kuşbaşı
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, acı pulbiber
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Güveçte Lokum Gibi Kuru Fasülye (Resimli) Tarifi Yapılışı Selam ve dua ile
Kuru fasülye genelde çocuk olsun büyük olsun herkesin çok sevdiği bir ana yemektir bunu birde güveçte yaparsanız inanın bir daha vazgeçemezsiniz
Fasülyemizi yapımından 4 5 saat önce güzelce yıkıyoruz ve üzerini geçecek kadar kaynamış su doldurup ağzını kapatıyoruz
İyice şişen fasülyemizi süzgece boşaltıp süzülmesini sağlıyoruz
Etimizi güvece koyup biraz kavuruyoruz soğanıda yemeklik doğrayıp ekliyoruz 20 dk kadar suyunu salıp çekinceye kadar ağzı kapalı kavuruyoruz salçasını ekleyip tekrar kavuruyoruz Süzülen fasülyemizi koyup karıştırıp suyunu ekliyoruz üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz ağzını alüminyum folyo ile kapatıp tam 1 saat pişiriyoruz bu sürenin sonunda dikkatlice folyoyu açıp (pişip pişmediğini kontrol edin benim tam pişmişti sizin biraz sertlik varsa folyoyu tekrar kapatıp azıcık daha pişirin her fasülye ve et aynı zamanda pişmez çünkü ) tuzunu ve acı pulbiberini ekleyip karıştırıp suyunun biraz özleşmesi için 5 yada 10 dk kadar pişiriyoruz Altını söndürdüğümüz fasülyemizi biraz dinlendirip servis ediyoruz biraz zaman alsada harika lokum gibi bir yemeğimiz oluyor
Afiyet Olsun
*3 su bardağı kuru fasülye
*2 litre sıcak su
*200 gr dana kuşbaşı
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, acı pulbiber
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Güveçte Lokum Gibi Kuru Fasülye (Resimli) Tarifi Yapılışı Selam ve dua ile
Kuru fasülye genelde çocuk olsun büyük olsun herkesin çok sevdiği bir ana yemektir bunu birde güveçte yaparsanız inanın bir daha vazgeçemezsiniz
Fasülyemizi yapımından 4 5 saat önce güzelce yıkıyoruz ve üzerini geçecek kadar kaynamış su doldurup ağzını kapatıyoruz
İyice şişen fasülyemizi süzgece boşaltıp süzülmesini sağlıyoruz
Etimizi güvece koyup biraz kavuruyoruz soğanıda yemeklik doğrayıp ekliyoruz 20 dk kadar suyunu salıp çekinceye kadar ağzı kapalı kavuruyoruz salçasını ekleyip tekrar kavuruyoruz Süzülen fasülyemizi koyup karıştırıp suyunu ekliyoruz üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz ağzını alüminyum folyo ile kapatıp tam 1 saat pişiriyoruz bu sürenin sonunda dikkatlice folyoyu açıp (pişip pişmediğini kontrol edin benim tam pişmişti sizin biraz sertlik varsa folyoyu tekrar kapatıp azıcık daha pişirin her fasülye ve et aynı zamanda pişmez çünkü ) tuzunu ve acı pulbiberini ekleyip karıştırıp suyunun biraz özleşmesi için 5 yada 10 dk kadar pişiriyoruz Altını söndürdüğümüz fasülyemizi biraz dinlendirip servis ediyoruz biraz zaman alsada harika lokum gibi bir yemeğimiz oluyor
Afiyet Olsun