
Güveçte Mantar Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Karabiber, kimyon, toz biber, tuz
- 12-13 tane orta uzunluk mantar
- 3 adet iri uzunluk domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Zeytinyağ
- Tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Mantar Soslu Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için verilen gereçleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatı0 buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada mantar sosu için tavaya az zeytinyağı ile birlikte ince doğradığımız mantarları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Akabinde yeniden küçük küçük doğradığımız biberleri de ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
- En son domatesleri de rendeleyip tavaya ekliyoruz.
- Domateslerde pişince baharatları da atıp sosumuzun altını kapatıyoruz.
- Dinlenen köfte harcından cevizden biraz küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz.
- Güveç kalıplarına köfteleri paylaştırıp üzerlerine de mantar sosundan koyuyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 190 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirinden koyup tekrar fırına veriyoruz.
- Peynirler eriyince fırından alıp sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.