Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Mantar Sote

Güveçte Mantar Sote
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvecte-mantar-sote.jpg

Güveçte Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller

  • 700 gram kültür mantarı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk kırmızı biber
  • 1 orta uzunluk yeşil biber
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzer için ;
  • Kaşar peynir

Güveçte Mantar Sote Tanımı Yapılışı

  1. Mantarları 20 dakika limonlu su da bekletelim.
  2. Bu sırada soğan, biberler ve domatesi yemeklik doğrayalım.
  3. Bekleyen mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve görseldeki üzere keselim.
  4. Uygun bir tencereye mantarları alalım suyunu bırakıp çekesiye kadar kavuralım.
  5. Yağ ve soğanları ek edip kavuralım.
  6. Akabinde biberleri biraz daha kavurduktan sonra domates ve domates sosunu ek edip kavuralım.
  7. Tuzunu, baharatlarını ve suyunu ek edip 5 dakika pişirdikten sonra güveç kaplarına alalım.
  8. Güveçlere koyduktan sonra üzerine kaşar peynir koyalım.
  9. 200 derecede kaşar peynir kızarasıya kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Yanına hoş pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt