Güveçte Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram kültür mantarı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk kırmızı biber
- 1 orta uzunluk yeşil biber
- 2 büyük uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates sos
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Kaşar peynir
Güveçte Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Mantarları 20 dakika limonlu su da bekletelim.
- Bu sırada soğan, biberler ve domatesi yemeklik doğrayalım.
- Bekleyen mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve görseldeki üzere keselim.
- Uygun bir tencereye mantarları alalım suyunu bırakıp çekesiye kadar kavuralım.
- Yağ ve soğanları ek edip kavuralım.
- Akabinde biberleri biraz daha kavurduktan sonra domates ve domates sosunu ek edip kavuralım.
- Tuzunu, baharatlarını ve suyunu ek edip 5 dakika pişirdikten sonra güveç kaplarına alalım.
- Güveçlere koyduktan sonra üzerine kaşar peynir koyalım.
- 200 derecede kaşar peynir kızarasıya kadar pişirelim.
Yanına hoş pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.