Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar
0
21

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Güveçte Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 3 adet sivri biber
  • 5 çorba kaşığı domates rendesi
  • Yeterli ölçüde tuz karabiber ve zeytinyağı
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavaya ince doğranmış olan sivri biberleri alalım, bir ölçü soteleyip, üzerine domates rendesini ek edip, soteleyelim.
  2. Yıkayıp, suyunu süzdüğünüz mantarları ortadan ikiye bölerek domatesli sosun içerisine ekleyip, tuz ve karabiberi de ek edip, kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Son olarak pişen mantarları tek kişilik güveçlere hisse edip, üzerine bir çay kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar tutalım (Fırın tepsisine su koyup güveçleri bu tepsiye yerleştirelim böylelikle kaşar peyniri eriyip kızarırken yemeğimiz susuz kalmaz kurumasını engellemiş oluruz)
  5. Kaşar peyniri kızarınca fırından alıp, servis edelim. Afiyetler olsun.
Not: Domates rendesi için yaz ise taze domates kullanıyorum kış mevsiminde yazdan yapmış olduğum konserveyi tercih ediyorum.

Güveçte Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt