iltasyazilim
FD Üye
Güveçte Mantarlı Pilav Malzemeleri
3 bardak pirinç
56 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
3 adet domates
1015 adet mantar
1 adet soğan
12 bağ dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Kimyon
Tuz
Karabiber
Üzeri için malzemeler
34 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Güveçte Mantarlı Pilav Yapılışı
Pirinçlerinizi iyice yıkayın ve süzün
Tereyağını eritin ve pirinci ekleyip kavurun
Domates rendesi ve suyu ilave edin Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın
Soğanı yemeklik doğrayın Küçük bir tavada 23 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar pişirin Mantarları da doğrayıp içine ilave edin Mantar pişince bezelyeleri, tuz ve karabiberi ilave edin
Pilavınızı indirmeye yakın hazırladığınız harcı pilava ilave edip karıştırın, dereotunu ekleyip harmanlayın ve demlenmeye bırakın
Haşlanmış patateslerinizi rendeleyin veya ezin İçine tereyağı, yumurta sarısı, tuz karabiber ekleyip püre yapın
Pilavınızı güveç kaplarınıza alın Üzerlerine patates pürenizi sürün ve 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
3 bardak pirinç
56 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
3 adet domates
1015 adet mantar
1 adet soğan
12 bağ dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Kimyon
Tuz
Karabiber
Üzeri için malzemeler
34 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Güveçte Mantarlı Pilav Yapılışı
Pirinçlerinizi iyice yıkayın ve süzün
Tereyağını eritin ve pirinci ekleyip kavurun
Domates rendesi ve suyu ilave edin Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın
Soğanı yemeklik doğrayın Küçük bir tavada 23 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar pişirin Mantarları da doğrayıp içine ilave edin Mantar pişince bezelyeleri, tuz ve karabiberi ilave edin
Pilavınızı indirmeye yakın hazırladığınız harcı pilava ilave edip karıştırın, dereotunu ekleyip harmanlayın ve demlenmeye bırakın
Haşlanmış patateslerinizi rendeleyin veya ezin İçine tereyağı, yumurta sarısı, tuz karabiber ekleyip püre yapın
Pilavınızı güveç kaplarınıza alın Üzerlerine patates pürenizi sürün ve 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.