Güveçte Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı nohut
- 200-250 gram kadar dana kuşbaşı
- 10 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon, pul biber, toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber, biberiye
Güveçte Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağı güvece alıp, eriyince arpacık soğanları 5 dk kavuruyoruz.
- Sarımsakları ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Kuşbaşı etlerimizide koyup, rengi dönünce salçaları ve baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
- Son olarak nohutlarımızıda ekleyip, suyunu ek ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun????.
Güveçte Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı