Resimli Guvecte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Guvecte Pastırmalı Kuru Fasulye nasıl yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı kurufasulye
45 adet domates
2 yemek kaşığı domates salcası
2 adet soğan
5 adet sivribiber
510 dilim pastırma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
kaynar su
tuz
imagesguvectepastirmalikurufasulyetarifiresimli5ad429f613d71
Hazırlanması:
Oncelikle kuru fasulyeleri akşamdan ıslayın veya ertesi gun sabah erken saatlerden tencereye koyup ustunu 45 parmak gecene dek soğuk su koyun tencereyi ocağa alıp 1 taşım kaynatın altını kapatıp 67 saat kadar bekletin Daha sonra tencereyi yine ocağa alıp kısık ateşte kendi suyu ile birlikte fasulyeler yumuşayana dek pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ilave edin) Soğanı ve sarımsağı ince, ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene dek guvec tenceresin’ in icinde kavurunBuyuk doğranmış biberleri ekleyin Salcayı ilave edip biraz daha kavurun Domatesleri yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin Tencereye biraz kaynar su ilave edip (yoğun bir corba kıvamında olacak şekilde) fasulyeleri ekleyin (Fasulyeleri ilave etdikten sonra arzuya gore biraz daha su ilave edebilirsiniz) Su kaynayınca kucuk, kucuk doğranmış pastırmaları ve tuzu ilave edin Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kapatın Daha once ısınmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin, sonra fırının derecesini 200′e getirip pişirmeyi 15 dakika daha surdurun
Guvecte Pastırmalı Kuru Fasulye nasıl yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı kurufasulye
45 adet domates
2 yemek kaşığı domates salcası
2 adet soğan
5 adet sivribiber
510 dilim pastırma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
kaynar su
tuz
imagesguvectepastirmalikurufasulyetarifiresimli5ad429f613d71
Hazırlanması:
Oncelikle kuru fasulyeleri akşamdan ıslayın veya ertesi gun sabah erken saatlerden tencereye koyup ustunu 45 parmak gecene dek soğuk su koyun tencereyi ocağa alıp 1 taşım kaynatın altını kapatıp 67 saat kadar bekletin Daha sonra tencereyi yine ocağa alıp kısık ateşte kendi suyu ile birlikte fasulyeler yumuşayana dek pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ilave edin) Soğanı ve sarımsağı ince, ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene dek guvec tenceresin’ in icinde kavurunBuyuk doğranmış biberleri ekleyin Salcayı ilave edip biraz daha kavurun Domatesleri yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin Tencereye biraz kaynar su ilave edip (yoğun bir corba kıvamında olacak şekilde) fasulyeleri ekleyin (Fasulyeleri ilave etdikten sonra arzuya gore biraz daha su ilave edebilirsiniz) Su kaynayınca kucuk, kucuk doğranmış pastırmaları ve tuzu ilave edin Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kapatın Daha once ısınmış 250 derece fırında 5 dakika kadar pişirin, sonra fırının derecesini 200′e getirip pişirmeyi 15 dakika daha surdurun