Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Patates Püreli Soslu Köfte

Güveçte Patates Püreli Soslu Köfte
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
guvecte-patates-pureli-soslu-kofte.jpg

Güveçte Patates Püreli Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller

Püre İçin
  • 3-4 adet patates (Orta uzunluk kullandım)
  • Sıcak su (Patatesleri haşlamak için)
  • 1 su bardağından biraz fazla kaşar peyniri
  • 1 su bardağından 2 parmak az süt
  • 1 kesim tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Köfte İçin
  • 350 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 soğan rendesi (Suyunu uygunca sıkalım)
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tercihen bir tutam maydanoz (Bu kere eklemedim isterseniz ekleyin)
  • Köfteleri kızartmak için biraz sıvı yağ
Domates Sosu İçin
  • 3 irice domates
  • Yarım su bardağı kadar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri rendesi kullandım

Güveçte Patates Püreli Soslu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri soyup yıkayalım iri kesimler halinde doğrayıp tencereye alalım üzerine suyunu ek edip haşlamaya bırakalım.
  2. Bu sırada köftemizi yapabiliriz ???????? gereçleri uygun bir kaba alalım ve güzelce yoğurup istediğimiz üzere form verelim ben top top yaptım biraz dinlendirelim daha sonra hazırladığımız köfteleri az yağda kızartıp bir kenarı alalım.
  3. Domates sosumuzu hazırlayalım ???????? kabuklarını soyup minik minik doğradığımız domatesleri ocağa alalım üzerine suyunu tuzunu ve baharatını ekledikten sonra denetim ederek yumuşayana kadar pişirelim ve kenarı alalım.
  4. Patateslerimiz haşlandıysa artık püreyi yapalım????????patatesleri süzüp bir kaba alalım üzerine tereyağı süt ve kaşar peyniri rendesi ek edelim uygunca karıştıralım (Dilerseniz blender ile karıştırabilirsiniz)
  5. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra hazırladığımız püreyi fırın kaplarına paylaştıralım üzerine köfteleri dizelim domates sosunu da üzerlerine paylaştırıp son olarak kaşar peyniri rendesi ek edelim.
  6. 200 derece ısınmış fırında orta rafta üzeri kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet şifa olsun sevgiler ????????????.

858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt