Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Patates Yatağında Ispanak

Güveçte Patates Yatağında Ispanak
0
105

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Güveçte Patates Yatağında Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 tane iri uzunluk soğan ????
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
Köfte için;
  • 400 gram kıyma
  • 1 tane küçük uzunluk soğan (rendesi suyunu sıkın )
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 6 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 1 ,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı
  • 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (200 ml ölçü
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Varsa muskat cevizi rendesi

Güveçte Patates Yatağında Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Beşamel sos için: Tereyağını tava ekleyin ,ocağa alın.
  2. İçine unu ekleyin 1-2 dakika kısık ateşte unun kokusu gidince sütü ekleyin ,hızlıca karıştırın, yoğunlaşınca kaynayınca ocaktan alın.
  3. Ispanağı evvel yıkayın, kurulayın doğrayın.
  4. Soğanı, biberleride doğrayın .
  5. Tavayı ocağa alın ,içine yağı ekleyin üzerine soğanı biberleri ekleyin, 3 dakika kısık ateşte kavurun .
  6. Üzerine ıspanağı ekleyin, üzerine baharatını ,tuzunu ekleyin karıştırın .
  7. Ispanak sulanınca salçasını ve suyunu ekleyin ,2 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan alın .
  8. Köfteyi yapalım bütün malzemeyi yoğurun minik köfteler yapın, tavada kızartın.
  9. Önceden haşladığınız patatesi geniş bir kabın içinde ezin, üzerine tuzunu ,biberini ,tereyağını kaşarını ekleyin karıştırın .
  10. Yağlanmış güveçlerin içine 2 yemek kaşığı ekleyin düzeltin .
  11. Köfteleri ıspanağa ekleyin karıştırın .
  12. Patateslerin üzerine 2 şer kaşık yerleştirin .
  13. Bütün güveçleri bu türlü yapın üzerine beşamel sosu dökün .
  14. Üzerine kaşar rendesi ekleyin ,tepsiye dizin.
  15. Tepsiye 1,5 su bardağı su ekleyin.
  16. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırına pişmeye bırakın, kaşarlar kızarınca fırından çıkarın ,sıcak servis yapın.
Güveçte Patates Yatağında Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patates Yatağında Havuçlu Ispanak Tanımı İçin Malzemeler 1 kg ıspanak6 tane orta uzunluk patates1 tane soğan2 tane orta uzunluk havuç1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber5 yemek kaşığı sıvı yağ200 gram kaşar peyniri rendesi Sosu için 1,5 su bardağı süt2 adet yumurta5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Ispanak Yatağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler 500 gram ıspanak1 büyük soğan3 adet kemiksiz tavuk1 çay kaşığı; köri, zerdeçal, toz biber, biberiye1 çay kaşığı bal4 yemek kaşığı sıvı yağ Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un2,5 su bardağı sütMuskat rendesi1,5 yemek kaşığı tereyağı Ispanak Yatağında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Mantarlı Ispanak Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler Yarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 orta uzunluk soğan400 gram mantar1 yemek kaşığı un2 su bardağı süt1 bağ ıspanakTuz karabiber Tavuk sote için; 500 gram tavuk etiTuzKarabiberKajun baharatıKekikPul biber Mantarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ispanak Grate Tanımı İçin Malzemeler 1 kg ıspanak1 adet soğan1 adet havuç2 adet küçük patates1,5 yemek kaşığı salçaToz biberKarabiberTuz Beşamel sos gereçleri : 2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı un1,5 su bardağı oda ısısında süt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için: Yarım kilogram tavuk kıyması1 adet orta uzunluk soğan1 adet yumurta1 büyük çay bardağı galeta unuYarım çay bardağı suDamak zevkinize nazaran tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyonKızartmak için sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt