Güveçte Pirzola guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki kadeh rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım kadeh un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı Bir adet dilimlenmiş portakal Yapılışı id Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin En üste pirzolaları koyun Birkaç tane karabiber ve kekik atın Tuzu da ekleyin Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın Unla sudan bir küçük hamur edinin Güvecin üstünü kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin Öteki yanlamasına çok eksik suyla temizlenmiş; lakin kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın Suyunu atmayın Sonradan herhangi bir çorbaya kullanırsınız Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin Yemek Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin Yanında haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir tutam zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın