teknolojiuzmani
FD Üye
Güveçte Püreli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Püre için
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ yağı
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 ortaboy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates sosu (yada salça)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmizi biber
- 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Güveçte Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Küp biçiminde doğranmış tavukları sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuralım.
- Tavuklarımız piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edelim.
- Sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ek ederek biraz daha pişirelim.
- Akabinde domates sosunu ve baharatları ek ederek güzelce karıştıralım. Ocaktan alalım.
- Püre için küp formunda doğranmış patateslerimizi haşlayalım ve derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek, püre haline getirelim.
- Hazırladığımız tavukları güveçlere hisse edelim. (ben 5 adet güveç kullandım).
- Tavuklarımızın üzerine patates püresini paylaştıralım.
- Rendelenmiş yada kare kesim kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun!.