Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Püreli Tavuk

Güveçte Püreli Tavuk

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
guvecte-pureli-tavuk.jpg

Güveçte Püreli Tavuk Tanımı İçin Gereçler


Püre için
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Tavuk sotesi için;
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ yağı
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 ortaboy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates sosu (yada salça)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmizi biber
  • 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Güveçte Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Küp biçiminde doğranmış tavukları sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuralım.
  2. Tavuklarımız piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edelim.
  3. Sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ek ederek biraz daha pişirelim.
  4. Akabinde domates sosunu ve baharatları ek ederek güzelce karıştıralım. Ocaktan alalım.
  5. Püre için küp formunda doğranmış patateslerimizi haşlayalım ve derin bir kap içerisine alalım.
  6. Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek, püre haline getirelim.
  7. Hazırladığımız tavukları güveçlere hisse edelim. (ben 5 adet güveç kullandım).
  8. Tavuklarımızın üzerine patates püresini paylaştıralım.
  9. Rendelenmiş yada kare kesim kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun!.
Güveçte Püreli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt