Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveçte Salçalı Keşkek

Güveçte Salçalı Keşkek
0
43

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
guvecte-salcali-keskek.jpg

Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • (8-10 kişilik)
  • 4 su bardağı buğday
  • 250-300 gram et (Tavuk eti, kemikli et, koyun eti kullanılabilir veya etsiz de olur)
  • 2 orta boy soğan
  • 6-7 adet kıl biber
  • 2 orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 parça iç yağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yaklaşık 3, 5-4 litre su

Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Güvecin dibine öncelikle yağlar konulur. Daha sonra sırasıyla; et, soğan, biber, domates, salça, baharatlar ve üzerini geçecek kadar kaynar su konulup kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 2, 5 saat pişirilir.
  2. Pişerken ara ara karıştırılıp kaynar su ilavesi sürekli yapılır.
  3. Pişme kontrolü yapılır eğer piştiyse suyunu tam çekmeden altı kapatılır. 1-2 saat sonra servis yapılabilir.
  4. Yemeği aynı gün içinde tüketirseniz daha lezzetli olur. Ertesi güne bırakmamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt