Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- (8-10 kişilik)
- 4 su bardağı buğday
- 250-300 gram et (Tavuk eti, kemikli et, koyun eti kullanılabilir veya etsiz de olur)
- 2 orta boy soğan
- 6-7 adet kıl biber
- 2 orta boy domates
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 parça iç yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yaklaşık 3, 5-4 litre su
Güveçte Salçalı Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Güvecin dibine öncelikle yağlar konulur. Daha sonra sırasıyla; et, soğan, biber, domates, salça, baharatlar ve üzerini geçecek kadar kaynar su konulup kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 2, 5 saat pişirilir.
- Pişerken ara ara karıştırılıp kaynar su ilavesi sürekli yapılır.
- Pişme kontrolü yapılır eğer piştiyse suyunu tam çekmeden altı kapatılır. 1-2 saat sonra servis yapılabilir.
- Yemeği aynı gün içinde tüketirseniz daha lezzetli olur. Ertesi güne bırakmamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.