Güveçte Sebzeli Kemikli Et Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket kemikli et
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 4 adet sarımsak
- 4 adet minik kuru soğan
- 3 bardak sıcak su
- Aleminyum folyo
Güveçte Sebzeli Kemikli Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Güvece sıvı yağımızı alalım. İstenilen formda doğranmış kemikleri etleri güvece alalım uygunca kavuralım.
- Doğranmış biberleri, patatesleri üzerine koyalım.
- Soyulmuş sarımsak ve soğanları soyup bütün biçimde üzerine koyalım.
- Doğranmış domatesleri en üzerine doğrayalım. Bütün baharatları atalım.
- 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
- Alüminyum folyo ile ağzını sıkıca kapatalım.
- Kapağınıda kapatalım pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 50 dakika sonra pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.