Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvecte-sebzeli-kusbasi.jpg

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 5 tane kapya biber
  • 6 -7 tane yeşil biber
  • 1 paket mantar
  • 2 adet sarımsak
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber ,kekik
  • Tereyağı ( yağ ölçüsü yemeği ne kadar yağlı sevdiğinize nazaran değişiyor)

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuşbaşını önden biraz haşlıyoruz.
  2. 45 dk kadar pişen kuşbaşımızı tereyağı koyduğumuz güvece ekleyip kavuruyoruz.
  3. Üzerine soğanları ekleyip 2 -3 çeşit kavuruyoruz.
  4. Daha sonra salçayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Öteki yandan doğradığınız materyalleri bir kapta biraz zeytin yağı ve baharatlarla karıştırıyoruz ve kuşbaşının üzerine ekleyip bir çay bardağı kadar su ekleyip altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  6. Karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
  7. Yemeğimiz piştikten sonra bir borcama aykırı çevirip fırına veriyoruz.
  8. Üzeri kızarana kadar fırında bekletip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,196Mesajlar
30,123Kullanıcılar
kayzer38Son üye
Üst Alt