Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tavuk but
- 5 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (40ml)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 220 ml sıcak su
Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ, salça ve baharatları iyice karıştırın. Kıvamını biraz sıvılaştırmak için çok az su ekleyin.
- Tavukların her yerine sostan sürün. En az bir saat buzdolabında bekletin. Bütün sebzeleri doğrayıp kenara alın.
- Salçalı sosun üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bir tatlı kaşığı tuz daha ekleyin.
- Güvecin en altına soğanları, ikiye bölünmüş patatesleri, domatesleri, havuçları ve biberleri iri parçalar halinde doğranmış olarak ilave edin.
- Son olarak sarımsakları küçük küçük doğrayıp üzerine serpin
- En üstüne butları yerleştirin. Salçalı sosu kenarından güvece doldurun.
- Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
- Yaklaşık bir saat sonra üzerini açın ve 200 dereceye yükseltin.
- Tavuklar nar gibi kızarana kadar devam pişirin ve fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.