Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Sebzeli Tavuk But

Güveçte Sebzeli Tavuk But
0
25

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
guvecte-sebzeli-tavuk-but.jpg

Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tavuk but
  • 5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
Sosu için:
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (40ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 220 ml sıcak su

Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yağ, salça ve baharatları iyice karıştırın. Kıvamını biraz sıvılaştırmak için çok az su ekleyin.
  2. Tavukların her yerine sostan sürün. En az bir saat buzdolabında bekletin. Bütün sebzeleri doğrayıp kenara alın.
  3. Salçalı sosun üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bir tatlı kaşığı tuz daha ekleyin.
  4. Güvecin en altına soğanları, ikiye bölünmüş patatesleri, domatesleri, havuçları ve biberleri iri parçalar halinde doğranmış olarak ilave edin.
  5. Son olarak sarımsakları küçük küçük doğrayıp üzerine serpin
  6. En üstüne butları yerleştirin. Salçalı sosu kenarından güvece doldurun.
  7. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
  8. Yaklaşık bir saat sonra üzerini açın ve 200 dereceye yükseltin.
  9. Tavuklar nar gibi kızarana kadar devam pişirin ve fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt