Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı fasulye
- 1 soğan ince doğranmış
- 1 kase domates püresi (yazdan yapmıştım olmasada olur)
- 1 çorba kaşığı domates yada biber salçası
- 2 yeşil biber
- 1 havuç
- 100 gram kadar sucuk ince doğruyoruz
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- Damak zevkimize nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar
- Çok az kimyon
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Aslında akşamdan ıslasak daha çabuk pişer lakin ben ıslamıştım evvel fasulyeyi bir haşladım altını kapatım .
- Sıcak suyun içinde o beklerken biz içini yapalım.
- Soğanı sıvı yağ da kavuruyoruz.
- İçine sucuğu ek edelim kavuralım.
- Üzerine domates ,biberleri, salçayı ek edelim bi kaynatalım .
- Fasulyemizi süzelim.Havuçla birlikte ek edelim.
- İçine 3 bardak kaynar su ek edelim.
- Sıcak suyumuz bulunsun fasulye çektikçe ilave edelim.
- Fasulyeler çatlayınca tuzunu ek edelim çok az kimyon serpelim gazını alır.
- Bir de asla demir kaşık kulanmayalım fasulye pişmez tahta kaşık kullanandım afiyet olsun ????.