Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Tavuk Sote

Güveçte Tavuk Sote
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvecte-tavuk-sote.jpg

Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 400 g tavuk göğüsü kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı bezelye ( dondurucudan)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
  • Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri (gouda)

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tavaya sıvı yağını koyup ısıtın. Akabinde küp küp doğranmış soğanı, havucu ve kuşbaşı tavukları kızgın tavaya atın.
  2. Materyalleri güzelce kavurun.
  3. Salçayı ekleyip devamlı kavurun.
  4. Akabinde suyu, nohutu, bezelyeyi ve baharatları ekleyip yaklaşık 15 dakika pişirin.
  5. Sonradan soteyi ufak güveç kaplarına eşit bir formda boşaltın.
  6. Üzerine biraz kekik serpip üstünü (ıslak yağlı kağıtla) kapatıp evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırına verip 25- 30 dakika pişirin.
  7. Akabinde yağlı kağıdı alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
  8. Güveçleri kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
  9. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,460Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt