
Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 400 g tavuk göğüsü kuşbaşı
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı bezelye ( dondurucudan)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- 500 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri (gouda)
Güveçte Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavaya sıvı yağını koyup ısıtın. Akabinde küp küp doğranmış soğanı, havucu ve kuşbaşı tavukları kızgın tavaya atın.
- Materyalleri güzelce kavurun.
- Salçayı ekleyip devamlı kavurun.
- Akabinde suyu, nohutu, bezelyeyi ve baharatları ekleyip yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Sonradan soteyi ufak güveç kaplarına eşit bir formda boşaltın.
- Üzerine biraz kekik serpip üstünü (ıslak yağlı kağıtla) kapatıp evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırına verip 25- 30 dakika pişirin.
- Akabinde yağlı kağıdı alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
- Güveçleri kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin.