Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli dana eti
- Yarım kg yeşil fasulye
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane patlıcan
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (İçerisine sevdiğiniz sebzelerden ekleyebilirsiniz)
Güveçte Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi yıkayıp süzülmeye bırakalım.
- Sebzelerimizi istediğiniz büyüklükte doğrayıp ( ben biraz büyük büyük doğradım lezzetinin kaçırmamak istedim)
- Güvecinizin altına ilk olarak etimizi koyuyoruz.
- Daha sonra kurusoğan soğanı da dörde bölüp atın 2 saat piştiği için soğandan eser kalmıyor.
- Daha sonra sebzeleri ve sarımsağı da doğramadan atıyoruz.
- Üzerlerine bir kasede sulandırdığımız salçamızı döküp en son olarak bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
- Pişmesine yakın tuzunu baharatını ekleyip beş dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.