Güveçte Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
- 4 kilo süt
- 2 kaşık yoğurt
Güveçte Yoğurt Tanımı Yapılışı
- Sütü kaynatıyoruz fokurdayınca kapatıyoruz.
- Büyük uzunluk güveç kabına alıyoruz.
- Serçe parmağımız yanmayacak dereceye gelene kadar bekletiyoruz.
- Bejlerken tahta kaşıkla orta ara havalandırıyoruz.
- Kasedeki yoğurdun üzerine 2 kepçe sıcak sütten koyup karıştırıyoruz.
- Son olarak karışımı güveçteki sütün üzerine karıştırarak döküyoruz.
- Kabı örtüyle sararak fırına yerleştirip 4 saat kapağını açmıyoruz.
- Çıkarttıktan sonra 1 saat dışarıda ağzı açık bekletip buzdolabına yerleştirebilirsiniz afiyet olsun ????.