Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri)

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hacapuri-gurcu-pidesi-khacapuri.jpg

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşık sıvı yağ
  • 5-5, 5 su bardağı un
İçi için:
  • Rende kaşar
  • Sürülebilir beyaz peynir
  • 1 yumurta
Kenarları için:
  • Eritilmiş tereyağı
  • 2 kaşık yoğurt ve yumurta sarısı karışımı
Üzeri için:
  • Pide sayısına nazaran (4 adet yumurta)

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak ılık süt ve suyumuzu, kuru maya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştıralım.
  2. İnstant kuru maya kullanıcaksak beklemeden(aktif kuru maya kullanacak iseniz 10 dk bekleyip  kabarsın)
  3. Unumuzu ve tuzu ve sıvı yağımızı ekleyip özdeşene kadar pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Oda ısısında 1 saat mayalanacak.
  4. İç harcımız için hacapuri için tabi özel peynir var bizde olmadığı için kaşar peynir ve az tuzlu beyaz peynir le yapıyoruz. İçine 1 yumurta kırıp düzgünce karıştırıyoruz.
  5. Artık hamurumuzu porsiyonlayalım. Püf noktası bizim olağan pidelerden den daha kalın oluyor pofıdık olması için.
  6. 2 çeşit hacapuri formu var pide biçiminde ve pizza halinde.İlk biçim ve teknik birinci bezeyi hafif unlu tezgahta açalım yuvarlak yahut oval farketmez içine harcımızı koyup poğaça üzere kapatalım.
  7. Kapattığımız yer altta kalıcak, pide hali veriyoruz uzun ve uçlar sivri çevirelim.
  8. Bıçak ile tam ortadan hamurun üst katmanını keselim ve elimizle kenarları yanlara hakikat açalım.
  9. Ortası açık kenarlar bombe olucak ki materyal akmasın. (diğer yapma tekniği yuvarlak hamuru aç kenarlardan kaşarlı harcı köy ve kenarları yuvarlak yeniden bombe olucak ortalama bol kaşarlı harç).
  10. 2. Halimiz.Hamuru yuvarlak aç hamur bezesi oranında kaşarlı harcı top yap ve tam ortaya koy.
  11. Hamuru kenarlarına ortada birleştir kapat ve çevir elinle büyüt çok inceltmeden nazik hareketlerle bu kademede merdane ile üzerinden geçelim.
  12. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt karışım  sürelim ve tekrar kaşar serpelim.Artık fırına girebilirler.
  13. Başka püf nokta taş fırın tesiri için fırınımızı 240derecede tepsiyi aksi çevirip  10 -15 dk bekletelim.
  14. Tepsi güzelce kızsın ve pideleri zıt çevrili olan tepsiye sürelim.
  15. Isıyı 200 dereceye düşürelim. Yada olağan pişirmek için 200 derece fırında yağlı kağıt koyduğumuz tepside.
  16. Yumurtayı kızarmaya başladıktan sonra pidelerin ortalarını kaşık la hafif açıp bardakla aykırı çevirelim.
 

Similar threads

Kaşarlı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt1 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı su1 paket kuru maya1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1,5 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayrılacak)6 su bardağı un Üzeri için; 1 yemek kaşığı yoğurtAyırmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı instant maya1 yumurta akı (sarısı dışına )1 tepeleme tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Kıymalı iç harcı; 125 gram kıyma2 adet büyük yeşil biber1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Kaşarlı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)2-3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)5 su bardağından biraz eksik un (570 gram)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler Yarım su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su4 kesme şeker veya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya2 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı un ele yapışmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Kaşarlı Sucuklu Yuvarlak Pide Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı ılık süt1 adet yaş maya1 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri için Rendelenmiş kaşar peyniriSucukYumurtaTereyağ Kaşarlı Sucuklu Yuvarlak Pide Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,499Konular
982,574Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt