Hacapuri tarifi
Resimli Hacapuri Tarifi ,
Hacapuri gurcu yemekleri
Hacapuri nasıl yapılır,
imageshacapuritarifiresimli5ad453d4c63c9
Hacapuri Malzemeleri :
1kg un
1 kucuk paket yas maya
yarim tatli kasigi karbonat
2 yumurta
14 paket tereyag
su
Ic malzemesi icin:
Az tuzlu erimeyen koy peyniri
dis kismina surmek icin tereyag
Hacapuri hazırlanışı:
Havuz seklinde acilan unun ortasina maya, yumurta, karbonat tereyagi ve su koyup kulak memesi yumusakligindan daha yumusak bir hamur elde edilir Yarim saat dinlendirilerek hamurun mayalanmasi saglanir Kabaran hamurdan bolca unlanmis bir zemine yumruk buyuklugunde alinan parcalar kalinca acilir ve ortasina, catalla ezip elimizle yogurdugumuz peynir koyulur Sonra hamur elimizle inceltilir Peynirin hamurun her tarafina yayilmasina dikkat edilir Artik hazir olan hamurumuz onceden isitilmis sivi yagli tavamizda (veya varsa demir sacta) altli ustlu pisirilir Pisirilen Hacapurilerin uzerindeki unlar fircayla temizlendikten sonra, her iki tarafina bolca tereyagi surulur ve servis yapilir Tereyagi hem daha lezzetli, hemde daha yumusak olmasini saglar
Afiyet olsun
Resimli Hacapuri Tarifi ,
Hacapuri gurcu yemekleri
Hacapuri nasıl yapılır,
imageshacapuritarifiresimli5ad453d4c63c9
Hacapuri Malzemeleri :
1kg un
1 kucuk paket yas maya
yarim tatli kasigi karbonat
2 yumurta
14 paket tereyag
su
Ic malzemesi icin:
Az tuzlu erimeyen koy peyniri
dis kismina surmek icin tereyag
Hacapuri hazırlanışı:
Havuz seklinde acilan unun ortasina maya, yumurta, karbonat tereyagi ve su koyup kulak memesi yumusakligindan daha yumusak bir hamur elde edilir Yarim saat dinlendirilerek hamurun mayalanmasi saglanir Kabaran hamurdan bolca unlanmis bir zemine yumruk buyuklugunde alinan parcalar kalinca acilir ve ortasina, catalla ezip elimizle yogurdugumuz peynir koyulur Sonra hamur elimizle inceltilir Peynirin hamurun her tarafina yayilmasina dikkat edilir Artik hazir olan hamurumuz onceden isitilmis sivi yagli tavamizda (veya varsa demir sacta) altli ustlu pisirilir Pisirilen Hacapurilerin uzerindeki unlar fircayla temizlendikten sonra, her iki tarafina bolca tereyagi surulur ve servis yapilir Tereyagi hem daha lezzetli, hemde daha yumusak olmasini saglar
Afiyet olsun