Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hacivatla karagöz'ün kısa konuşmaları

Hacivatla karagöz'ün kısa konuşmaları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hacivatla karagözün konuşmaları kısa

Davul Bahşişi

İki dost konuşarak yürüyorlar

HACİVAT Aman Karagöz'üm, beni ara sıra kızdırsan da seni görünce rahatlıyorum, Nasılsın?
KARAGÖZ TEŞEKKÜR EDERIM, iyiyim Hacı Cavcav!
HACİVAT Hayrola, kendi kendine niye gülüp duruyorsun?
KARAGÖZ Başıma gelenleri hatırladıkça gülmeden edemiyorum Hah hah hah!
HACİVAT Hah hah hah! Aramak seni bu kadar fazla güldürecek değin alışılmadık şeyler oldu
KARAGÖZ Pataklarım ha, sen gülme!
HACİVAT Canım nasıl gülmeyeyim, baksana çok komikmiş
KARAGÖZ Köftehor, daha beni dinlemeye başlamadan neye gülüyorsun?
HACİVAT Tamamlanmış efendim, gülmüyorum Haydi anlat?
KARAGÖZ Biliyorsun, Ramazan gelince benim dededen kalma davulu köşesinden çıkarıyorum
HACİVAT İyi yapıyorsun Karagöz'üm! Davulsuz Ramazan tuzsuz yemeğe benziyor
KARAGÖZ İyi ya, ben de birincil günden davulumu gümbürdettim ama Ramazan şenlenir oldu
HACİVAT Aferin, eline koluna afiyet! Daha Sonra?
KARAGÖZ Dinleyeceksen çeneni kapat Hacı Cavcav!
HACİVAT Kapattım!
KARAGÖZ Dün de davulumu sırtlayıp düştüm yollara Komşu mahallede kapı numarası ile başlayıp salladım tokmağı
HACİVAT Aman çal davulu Karagöz'üm, çal fakat şu güzel Ramazan âdetimiz unutulmasın!
KARAGÖZ Pataklarım ha, tekrar çenen açıldı!
HACİVAT Canım efendim, verdiğin bilgilere senin namına seviniyorum da konuşmadan edemiyorum
KARAGÖZ Davulun sesi bir hoş çıkıyor ama Hacı Cavcav, keyfime değme gitsin!
HACİVAT Oh oh, maşallah, gelsin bahşişler!
KARAGÖZ Bahşişler geldi de Evin birisinde başıma bilsen ne işler geldi
HACİVAT Aman Karagöz'üm, yanlış mı oldu?
KARAGÖZ Yanlışlık falan olmadı da Huysuz Haydar beyin kapısında işler karıştı Evde sesler var, bekle bekle bahşiş değil
HACİVAT Efendim yoksa geç öbür kapıya Cümbür Cemaat zorla para saptamak zorunda değil ki
KARAGÖZ Bana bak, alamadığım bahşişleri sonra senden isterim ha! Köftehor, vermeyeceklerse evvelden söylesinler de gereksiz yere tokmak sallamayayım
HACİVAT Sen de haklısın Karagöz'üm! Pekâlâ, bekleyince ne oldu?
KARAGÖZ Ne olacak, ben davul çalmaya devam edince üstüme pencereden bir kova suyu boşalttı
HACİVAT Fazla ayıp etmiş ama bir şeye mi sinirlenmiş?
KARAGÖZ Ben kapısında davul çalmadan az evvel evini soyan hırsıza sinirlenmiş Hacı Cavcav!
HACİVAT Canım olsun, hırsıza kızıp davulcunun başına su boşaltılır mı?
KARAGÖZ Hay hay, boşaltılmaz ya Geçimsiz Haydar beyin bütün parası çalınmış da bana verecek bahşiş bile kalmamış
HACİVAT Vah vah vah! Pekâlâ sen ne yaptın?
KARAGÖZ Ne bileyim! Kafama su boşaltacağına, pencereden soyulduğunu söylesene, topladığım bahşişleri de verirdim
HACİVAT Aferin Karagöz'üm! Eeee, sonradan?
KARAGÖZ Ben inadına kapıda çalmaya devam ediyorum
HACİVAT Şey, davulun ıslanmamış mı?
KARAGÖZ Önce ıslanmamıştı Çalıp söylediğim mâniyi duyunca kafama bir kova daha su boşlattı
HACİVAT Ne mânisi söyledin bakayım?
KARAGÖZ Yarım kaldı uykusu,
Sardı bahşiş korkusu,
Haydar Bey pencereden
Başıma boşalttı su
HACİVAT Allah iyiliğini versin Karagöz'üm! (Konuşarak yürümeye devam ederler)

Hacivat ve Karagöz ’ün kısa bir repliği…

HACİVAT Hoş geldin sevgili Karagözüm!
KARAGÖZ Güzel bulduk kel kafalı kara üzüm!
HACİVAT Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım?
KARAGÖZ Bir yere gittiğim değil da, oğlumla kaç saattir okumayazma çalıştık Birazcık gezeyim dedim
HACİVAT Natürel iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur
KARAGÖZ Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım
HACİVAT Hemen hatalı kavrayış, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir
KARAGÖZ Kafam pişti de soğutmaya çıktım
HACİVAT Allah iyiliğini versin! Neyse, araştırmalar iyi gidiyor mu?
KARAGÖZ Ayrıca de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın
HACİVAT Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi basit
KARAGÖZ Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak?
HACİVAT Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak
KARAGÖZ Yerine kimse bakmayacak mı?
HACİVAT Kimin yerine Karagözüm?
KARAGÖZ Artık müdüre gereksinim kalmayacakdedin ya!
HACİVAT Efendim müdür yok mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu?
KARAGÖZ Böylece söylesene köftehor!

*