Hafif Baş Döndüren Lezzetiyle Yaban Mersini Ve Süzme Yoğurtlu Kup Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase lor peynir
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 800 gram süzme yoğurt
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri yahut 3 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı yaban mersini
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yeşil fıstık, yaban mersini
- 1 çay bardağı rondodan çekilmiş yer fıstığı
Hafif Baş Döndüren Lezzetiyle Yaban Mersini Ve Süzme Yoğurtlu Kup Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaban mersinini büyük cezve yahut sos tenceresinde 10 dakika pişirelim meyvenin tam üstüne çıkmayacak az su koyalım şekeri de koyup pişirelim. Suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Öte yandan yuvarlak bir çırpma kabına lor peyniri, süzme yoğurt, krem peynir, ve hindistan cevizi yağını koyup evvel blendırla sonra mikserle çırpalım 4 dakika kadar.
- Kremşanti ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Sıkma torbasına dörtte üçünü koyup kupaların tabanına bu gereçten yerleştirelim ortasına çekilmiş fıstık koyup.
- Geri kalan karışıma yaban mersininin suyunu koyup tekrar çırpalım sıkma torbasına koyup en üstede onu yerleştirip.
- Üzerini süsleyelim. Buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.