
Hafif Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 15 adet kedidili
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 2yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı un
- İsteğe göre çikolata ilave edebilirsiniz
Hafif Kedidili Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp güzelce karıştırın ve ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyip ocağı kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Kedidilileri ıslatmak için genişçe bir tabakta sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın.
- Tamamen eriyip karıştıktan sonra kedidilileri bu karışımda ıslatıp borcama dizin.
- Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yayın.
- Çikolata sosu için bir tencereye bütün malzemeleri koyup karıştırın.
- Daha sonra ocağa koyup kaynatıyoruz bu arada devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
- Soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine dökün ve üzerini isteğe göre antep fıstığı, fındık vs ile süsleyebilirsiniz.