Hafif Lezzet Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta büyüklükte karnabahar
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zerdeçal
- Kekik
- Nane
- Çok az acı pul biber
- 5 kaşık süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı su
Hafif Lezzet Fırında Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı küçük küçük ayırıyoruz.
- Yıkıyoruz suyunu süzüyoruz.
- Havuçları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
- Tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyuyoruz.
- Karnabahar ve havucu koyuyoruz.
- Sıvı yağ ve baharatları atıp karıştırıyoruz. İyicene harmanlıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30- 45 dakika kadar pişiriyoruz. Denetim edelim.
- Fırınların pişirme mühleti değişebilir. Yoğurdu verilen ölçüdeki su ile ezelim.
- Sos haline getirelim. Servis ederken üstüne dökelim. Afiyet olsun. ????????????????????????.