Hafif Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 litre süt (1 çay bardağı süt nişastayı açmak için ayırın)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı şeker
Hafif Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre suya pirinçler sudan geçirilerek eklenir (Soğuk suyla yıkanmalı, nişastası kıvamında lazım olacak) orta ara karıştırılarak pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Daha sonra (1 çay bardağı ayırdıktan sonra) süt eklenir, 10 dakika da sütle kaynatılır.
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı sütte karıştırılır, kısık ateşte kaynayan karışımla ılıtılıp kazana eklenir (Nişasta eklendikten sonra daima karıştırılması gerek, en azından 5 dakikada bir, tabanına tutma ihtimaline karşı)
- Kıvam alınca nişe nişe kokmaması için 1 paket vanilin eklenir karıştırılır ve 1,5 su bardağı şeker eklenir.
- 5 dakika karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır. Çabucak kaplara alınır. Soğumaya bırakılır. Afiyet olsun Tanım fırınlanabilir.
- Süsleme için antep fıstığı, ceviz, tarçın vs kullanabilirsiniz.
- Bundan evvel sütlacımı yalnızca süt ve pirinç kullanarak yapıyordum annem metodu lakin 1 litre süt ile yalnızca 4 kase sütlaç çıkıyordu. Bu tarifimle 7-8 kase sütlaç hazırlanıyor.