Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hafif Sütlaç Tarifi

Hafif Sütlaç Tarifi
0
144

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Hafif Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre su
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre süt (1 çay bardağı süt nişastayı açmak için ayırın)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı şeker

Hafif Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 litre suya pirinçler sudan geçirilerek eklenir (Soğuk suyla yıkanmalı, nişastası kıvamında lazım olacak) orta ara karıştırılarak pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Daha sonra (1 çay bardağı ayırdıktan sonra) süt eklenir, 10 dakika da sütle kaynatılır.
  3. 1,5 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı sütte karıştırılır, kısık ateşte kaynayan karışımla ılıtılıp kazana eklenir (Nişasta eklendikten sonra daima karıştırılması gerek, en azından 5 dakikada bir, tabanına tutma ihtimaline karşı)
  4. Kıvam alınca nişe nişe kokmaması için 1 paket vanilin eklenir karıştırılır ve 1,5 su bardağı şeker eklenir.
  5. 5 dakika karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır. Çabucak kaplara alınır. Soğumaya bırakılır. Afiyet olsun :) Tanım fırınlanabilir.
  6. Süsleme için antep fıstığı, ceviz, tarçın vs kullanabilirsiniz.
  7. Bundan evvel sütlacımı yalnızca süt ve pirinç kullanarak yapıyordum annem metodu :) lakin 1 litre süt ile yalnızca 4 kase sütlaç çıkıyordu. Bu tarifimle 7-8 kase sütlaç hazırlanıyor.
Hafif Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt