Hafif Tok Tutan Patatesli Bulgurlu (Kabak Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kabak (küçük ise 2 adet)
- 3 adet patates
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar kaynar su
Hafif Tok Tutan Patatesli Bulgurlu (Kabak Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve patatesi soyup yıkadıktan sonra aynı boyutta doğrayalım.
- Tencereye sıvıyağı koyup ocağa alalım üzerine ince doğradığımız soğanı ilave edelim kavuralım.
- Salçayı kavrulan soğanın üzerine koyup kavurmaya devam edelim.
- Sebzeleri ve sarımsağı tencereye alıp 10 dakika kadar kavuralım.
- Bulguru ilave ettikten sonra en son tuzu koyalım.
- Yemeğin suyunu yeteri kadar koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişen yemeğimizi biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.